Architecture Value Cycle

De Architecture Value Cycle (AVC) is het resultaat van vele jaren ervaring en bijdragen van diverse trajecten met een groot aantal architecten. Het  beschrijft een methode voor het ontwikkelen van een architectuur en vormt de kern van werken onder Architectuur.


AVC is geïnspireerd op TOGAF, IAF en DYA methodieken. Het integreert deze elementen, evenals andere beschikbare architecturale middelen om te voldoen aan de zakelijke en IT-behoeften van een organisatie.


Belangrijkste aspect van de AVC is de klant centraal te stellen om zo waarde creatie te creëren die echt een bijdrage levert. Een bron van de AVC is de Cloud and Clear Referentie Architectuur (C2RA).


De AVC is iteratief, over het hele proces, tussen fasen en binnen fasen. Elke iteratie van de AVC geeft nieuwe inzichten en kunnen er een nieuwe onderbouwde beslissingen worden genomen.


De AVC is een generieke methode voor architectuurontwikkeling, die is ontworpen om te voldoen aan de meeste systeem- en organisatorische vereisten. De AVC kan prima aansluiten of integreren op bestaande Enterprise Architectuur.